MESLEKİ YAKLAŞIM ENVANTERİ PROJESİ

PROJENİN ADI: MEYAMETRE Projesi (Mesleki Yaklaşım Envanteri)

AMAÇ: İlimizdeki 8 ve 9. sınıf öğrencilerinin lise öğrenimlerine daha sağlam bir adım atıp ilerlemeleri için mesleki ilgi ve eğilimlerini ölçmek, mesleki ve teknik eğitim veren kurumlardan haberdar olmalarını sağlamak, bu kurumlara yönlendirerek ilgi ve yeteneklerine uygun meslek seçimi ile zanaat sahibi nitelikli lise mezunu öğrencilerinin sayısını artırmak.

KAPSAM: Aydın ili/ilçelerinde bulunan ortaokul 8 ve lise 9. sınıf öğrencileri ile velilerini kapsamaktadır.

06.03.2024 33

HEDEFLER:

Bu çalışma ile;

 Öğrencilere ve velilere “Mesleki ve Teknik Eğitim”in tanıtılması,

 “Mesleki ve Teknik Eğitim” veren kurumlara yönelimin artırılması,

 “MEGEP”, “Mesleğim Hayatım Portalı”nın tanıtılmasını sağlayarak yaygınlaştırılması,

 8 ve 9. sınıf öğrencilerinin kişisel gelişim ve lise tercihlerine rehberlik edilmesi,

 8 ve 9. sınıf öğrencilerinin ilgi ve yeteneklerine uygun doğru meslek seçimi yapmalarının sağlanması,  Sektör ve toplumdaki mesleki eğitim ve meslek liselerine ilişkin algıların olumlu yönde geliştirilmesi,  8 ve 9. sınıf öğrencileri için yürütülen mesleki rehberlik faaliyetlerinin geliştirilmesi,  Öğrencilerimizin lise tercihleri veya okul türü değişimlerinde daha bilinçli karar vermelerine katkı sağlanması hedeflenmektedir.